[고객 응대가 뛰어났던 혼자 호캉스] 

롯데호텔 부산 Lotte Hotel Busan 

- 일식당 모모야마 Momoyama_Japanese Resturant-

(2019.01.06.)



롯데호텔 서울에서 먹었던

모모야마의 사시미 세트가

어느날 갑자기 머릿속에 떠올라

지워지지 않았다.

One day, the sashimi set 

that I had at the Momoyama in the Lotte Hotel Seoul

occurred to me.

And I could not let go of that.


그렇게

부산가는 김에 모모야마에서

식사를 하기로 했다.

For that reason, 

I had to(?) have a lunch 

at Momoyama in the Lotte Hotel Busan


롯데 클럽룸(프리미어룸)을 예약하고

식당 이용 후 체크아웃을 하기로 했다.

그렇게 레이트 체크아웃을 요청했고

롯데호텔 부산에서 흔쾌히 수락해주었다.

My request of late check out 

was accepted gladly by the Lotte Hotel Busan,

so I could have a lunch there and check out.


나중에 체크아웃 요청하고 알게 됐는데,

클럽룸 투숙객이 롯데호텔 부산 내 레스토랑에서 식사를 하면

20% 할인을 해준다는 것!!

Lucky!!

Later, I was informed 

that I could have 20% discount 

because I booked a premier room.

The guest of premier room

 can get discount in the restaurants 

in the Lotte Hotel Busan during stay.

Lucky!!

예약을 약 2-3주전에 일찍 했더니

창가쪽 자리를 배정해주셨다.

My reserved seat was a window table

because I booked 2-3 weeks ago.


테이블 세팅.

Table set.


기간 한정 코스 메뉴인 '명작' 세트 홍보물이 놓여있었다.


찻잔.

Courtesy tea.


내가 주문한 것은

유메 코스.

I ordered Yume Set.


사시미도 먹고 싶고

양고기도 먹고 싶었기 때문!!

Because I wanted to have

both sashimi and lamb!!

대게살 날치알 타르타르 밤 수프.

Crab Meat Chestnut Soup with Flying Fish Roe.


이날은 가족들이랑 같이 식사를 했기 때문에

맛에 대해서 자세한 메모를 남길 수가 없었다.

Unlike the other days,

that day I had lunch with my family,

so I had no time to take notes of the flavors and tastes.


그래서 그냥 맛있었다는 말 밖에는

지금 할말이 없다.

So I might just keep saying "Great!"


계절 전채 3종.

3 Kinds of Seasonal Appetizer.


메생이 대합국.

Seaweed Fulvescens & Clam Soup.


국물이 따끈 시원 감칠.

Warm, refreshing, savory.


모둠회 4종.

4 Kinds of Sashimi


도미, 광어(?), 참치, 방어 였던 것 같다.

Snapper, flatfish(?), Tuna, Yellowtale (Seriola quinqueradiata) 


하나같이 식감이 너무 좋고

비린 게 하나 없고

맛이 너무 좋았다.

Each piece had a good texture,

not fishy at all,

tasted so good!


흑초소스 양갈비 구이.

Grilled Lamb Chop with Black Vinegar Sauce.


두말할 것도 없이

맛있었다.

Delicious.

It was just delicious.


어떤 곳은 갈비살을 다 발라서

뼈는 가니쉬로만 나오는데

뼈에 살을 좀 남겨주셨다.

Some restaurant using the bone as garnish

after deboning.

But this chef left some meat on the bone.


갈비는

또 뼈에 붙은 살 뜯어먹는 재미!!

그 재미도 놓치지 않았다.

It is a great pleasure

to gnaw meat off bone.

I did not skip it.


참돔 가마살 조림

Braised Red Sea Bream


몸통이 아니고

아가미 뒤쪽에 근육이 몸통으로 이어지는 부분이

가마살이라고 한다.

This dish is serving just a small but special part of Red Sea Beam.

We call it 'gamasal' in Korean.

It is not a part of normal fillet,

it is a small meat between gill and fillet.


각종 생선에서 가장 귀한 부분 중 하나.

One of the most expensive part in fishes.


발라먹기가 쉬운 부위는 아니었지만

살 한점한점 탄력이 있었고,

조림 양념은 

뭐 따라할 생각도 못하게 맛있었다.

It was not a easy part to bone and eat the meat.

But each piece of meat had resilient texture.

The braise sauce was non-stoppable delicious.


생굴튀김 대신 새우튀김이었나 싶고,

방어차밥이 나왔다.

Instead of Fired Oyster,

I think fried prawn was served.

And Yellowtail with Green Tea Rice was served together.


Yellow tail on the rice.


Fried something.


Japanese pickled radish.


방어를 한점 한점 소스에 적신 후에

First, dip each cut of yellowtail in the sauce, 

깨와 파, 고추냉이를 넣은 후

국물을 부어 먹으면 된다고

친절하게 안내해주셨다.

Second, add sesame, scallion, and horseradish 

with broth in the pot.


방어도 맛있고

소스도 고소하면서 간이 딱 맞는게

너무나 맛있었다.

The yellowtail itself was good,

the sauce was flavorful and well-seasoned.


후식.

Dessert.


<총평 Comment>

롯데는 어쩌다가 사람들한테

미운털이 박힌 것인지 모르겠는데,

서비스나 음식은 정말 잘하는 것 같다.

I do not know

how people has a negative perception of Lotte Hotel.

Their service and cooking skill is great.


서울 모모야마랑은

메뉴가 조금 달라서 당황스럽기도 했지만

나름 지점마다 개성있는 메뉴를

맛볼 수 있다는 점이 장점이 될 수도 있을 것 같다.

Each Momoyama in Korea has its own menu.

At first, it was a bit unexpected,

but now I think it is a strong point

because I can taste different interpretation of Japanese cuisine.


모모야마 포스팅을 하다보니까

식사하던 기억이 떠오르면서

롯데호텔 서울이나 시그니엘 레스토랑에

다시 가볼까 하는 소비본능이 꿈틀였다.

Posting the dining experience in Momoyama,

I got to think of have a meal in Lotte Hotel Seoul or Signiel,

which are the part of the Lotte Hotels chain.

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